2020. március 11., szerda

Bumm

felkészületlenül ért a hir hétfő délután, hogy esetleg bezárják az iskolát... ami meg is történt, úgy mától, szerdától egészen március 22-ig kényszerszűnet van a suliba. Volt némi gyanúm, hogy ez nem marad csak igy ennyiben, ma épp a könyvtárba készültünk, amikor jött a következő sokk : a szinházak, könyvtárak és sportbázisok is bezárnak, a meccseket ezután csak zárt ajtókkal játsszák (már ha lesznek meccsek) , lemondták a március 15-i ünnepségeket is, sőt ma már láttam felhivásokat miszerint a templomba is tartsuk meg egymástól a tisztes távolságot. És jött az SMS a papbácsitól, hogy felfüggesztik a vallásórákat is. Nem mondom, hogy nem sokkolt a dolog. És főleg az, hogy mindenhonnan ez folyik - kedden kicsit több időt töltöttem az autóban, próbáltam intézni a dolgokat és hát félóránként elmondták ezt az egészet, meg azt is, hogy gazdasági válság!!! szóval hogy lehet ezt kikerülni? ezt az információ-áradatot? mert azért felzaklat és idegesit, még ha nem is akarok tudomást venni róla. És elgondolkodtató, hogy mennyire gyorsan meg tud változni minden, amit biztonságosnak hittünk. Megindult még egy nagyobb vásárlási hullám, igy két kiló naranccsal álltam sorba valami 20 percet...
Hogy mi lesz ezután? nem tudom. Olvasnivalónk van, házifeladat van, puzzle van - jó lesz itthon is, bár a helyzet pillanatnyi kilátástalansága zavar. Mikor lesz ennek vége? mert a március 22 változhat, tolódhat - és mi lesz ennek a kényszerszünetnek a következménye? nehéz derúlátónak maradni ebben a helyzetben.

7 megjegyzés:

 1. Szerintem még most fog jönni a java egészen nyárig. Engem leginkább a gazdasági része zavar, mert az évekig eltarthat még utána és hát eddig se volt rózsás. A gazdaság mindenkire rányomja a bélyegét, a szegény még szegényebb lesz a gazdag meg majd veszít pár milliót, milliárdot. És sokan lesznek, akik elvesztik a munkahelyüket, pl. a kisebb vállalkozások bezárásával. Vannak olyan országok, akik átcsoportosítottak pénzeket a családok, vállalkozások majdani megsegítésére azonnal. És még csak nem is a nagyon gazdag országok, pl. Spanyolországban. Szerintem ilyen téren mi itt nagyon megfogjuk szívni, eddig is sok volt a rosszul kereső, meg a közmunkás (persze a statisztika nem ezt mutatta, de ennek ugye van oka) gyanítom még több lesz. :( Én inkább ezektől félek. Mondjuk azt sem tudom a férjemnek lesz e nyáron munkája? Ha nem, reménykedem, hogy télre lecseng és nem veszíti el. Nálunk is bezárnak mozit, színházakat, rendezvények maradnak el....de nem is értem óvóda, iskola még működik. Ja és fejetlenség van az eüben, hiába írnak mást én ott vagyok látom. Illetve nem látom, hogy bármi segítséget kapnánk a kormánytól. Példa: 6 db ffp-s szájmaszkot kaptunk tegnap. Az egész kórházra. Ennyi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is igy gondolom: ez csak a kezdet, sajnos. Egyelőre a suli csak március 22-ig zárt be, de ez szinte biztosan hosszabbodik. Hogy meddig? nem tudni. Szinházak, könyvtárak, minden. Aztán jó is lenne, ha nem folyton az motoszkálna a fejemben: mi lesz ha... megszűnik az karantén lesz? kijárási tilalom? kezdenek kirakni embereket? nem lesz miből fizetni a fizetéseket? megszűnik az egzisztenciánk? és sok más kérdés, amire, tudom egyelőr enincs válasz és az eredmény úgyanaz, akár kattogok rajta, akár nem.

   Törlés
 2. Én szinte biztos vagyok, hogy húsvétig már nem lesz iskola. A gazdasági vonatkozására nem is merek gondolni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is ez lesz - ez a kényszerszünet majd szépen összefolyik a tavaszi szünettel.A következmények meg felfoghatatlnok egyelőre számomra.

   Törlés
 3. Én csak a nagyszülők miatt aggódom, hogy nekik ne legyen semmi bajuk....mert rájuk tényleg veszélyes. :/ Nem értem miért zárták be az iskolákat nálatok, már ott is van vírus? Csak mert akkor mikor fogják őket kinyitni? Nehéz döntések ezek, az biztos. Ez az egész eltart nyárig kb...vagy tovább, mire megfékezik. Az egyetemeket bezárták nálunk, nagyon helyesen.
  Szájmaszk a fertőzötteknek hasznos, elmondták már sokan...
  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is miattuk aggódom leginkább, ezért is próbálom védni őket, már amennyire lehet. Nem tudom mi a jó ilyenkor : látogatni vagy távol maradni? ezért is maradok én itthon velük, mert kit terhelnék három örökmozgóval? mindhárom nagyszülőnk 70 év körül van :-(

   Törlés
  2. Nekem 80 felett vannak anyósomék, anyu 77...

   Törlés