2019. november 5., kedd

Fény

A vakáció hamar eltelt és nem is nagyon voltunk semerre, jó volt most itthon maradni - főleg mert sorban Tihamér, aztán Bori is belázasodott. Tihamérnak a torka fájt, két napig elég rosszul volt, de azért közben csak elmentünk hétfőn bevásárolni. A téli cuccokat vettük meg : egyelőre 1-1 pár bakancsot, télikabátot, sinadrágot vettünk - na ezt ki nem hagyta volna Tihamér semmi pénzért - inkább gyógyszert kért :-) mert tudja - vagy legalábbis reméli - hogy ilyenkor csurran-cseppen esetleg valami kaja is. És igen : voltunk Mekibe is (az idén rekord sokszor), de úgy jártunk, hogy jó étvággyal befalták a szishit is, amit Apucival ketten vacsoráztunk volna...Aztán voltunk még kosáredzésen is kétszer, majd könyvtárba,  és Bori meg Tihamér elég jól feltalálta magát itthon. Tihamér most már simán elolvas komolyabb könyveket is, mint például az 'Egy kutya négy élete', most előjegyeztette az 'Egy kutya négy útja'-t is. És szerzett egy könyvet az úr témában is, ami az én kontomra jött és el is kezdtem olvasni és meglepően érdekes és bevallom, magamtól nem kölcsönöztem volna ki. És akkor egy poén : elég gyakran szoktam télen úgy fürdeni, hogy viszem a könyvet és a teámat - olvasok. Most vasárnap feltünt, hogy Tihamér elég rég bent van a fürdőben, de vendégek is voltak, kellett idő amig feltünt. Megyek, hogy ránézzek : hát olvas... nem tudom kitől látta :-D
Aztán : hideg lett, elég gyakran kérték - főleg Bori, hogy gyújtsunk tűzet : De a kandallóba, Anya, mert úgy szeretem...és gyüjtögette a gyertyacsonkokat, mert elhatározta, hogy gyertyát fog önteni... és kenderfonalat fog rakni bele... és eggyik reggel eltökélten fogott neki : lesz gyertyája :-) segitettem neki : ő szétválogatta a gyertyákat szinek szerint és egy mécsesből kiszedte azt a fém bigyót, amibe a kanócot szokták belehúzni - nekem ez eszembe sem jutott volna.Szóval viz fölött olvasztotta, majd rétegeztük a viaszt és végül lett két pohárdesszert szerű gyertyánk - és amit abszolut sikernek könyvelek el : égnek is!

Készült még egy-egy festmény gyalaxis festés technikával (az úr a témájuk a suliba) és Bori még készitett egy modellt a naprendszerünkről is... kb. ennyi, meg voltunk világitani is - hamar eltelt ez az egy hét és mától ismét indul a suli, ahova ki több, ki kevesebb lelkesedéssel indult reggel útnak.

2 megjegyzés:

  1. Hát igen, nálunk sem volt lelkesedés. 7 hét és itt a téli szünet. :)
    nagyon klassz lett a gyertya, olyan ügyesek vagytok. tiszta Ikea! :)

    VálaszTörlés
  2. Én meg a képre nézve azt hittem chia puding. Látszik mennyire fáradt vagyok :D :D :D

    VálaszTörlés