2017. április 19., szerda

Zajlik

az élet mifelénk. A múlt hetem az nagyon húzósra sikerült - kezdve a hétfővel, amikor kipakoltam a gardróbot - erről azt hittem egy napos meló... három nap lett belőle, amire minden visszakerült a helyére kiszellőztetve, pókhálók leszedve, ruhák kiselejtezve, polcok letörölve, ablakok lemosva... mondjuk ebben a három napban az egész felső szint benne volt, de két és fél nap a gardróbbal ment el. És innen kezdetét vette a kapkodás, hogy rend és tisztaság legyen máshol is, meg sütit is süssek legalább - az ebéd részét megoldottuk : vasárnap egyik mamánál, hétfőn a másiknál ebédeltünk és mindenféle jóval megpakolva jöttünk haza... amit úgy, ahogy volt be is raktunk a fagyasztóba - rémes, mennyire elszoktunk a hagyományos kajától : a tegnap sima krumplileves volt és üres kalács, na meg piritós... a felnőtteknek tojás-curry :-) a tőltött káposzta majd megvár. De : nem készült az idén tojásfa, a tavalyi húsvéti dekorok sem mind kerültek elő... valahogy nem volt hangulatom hozzá. A tojásfestés is utolsó előtti pillanatban készült el - de nem is volt olyan sok gyerek locsolónk, a nagyja megmaradt. Viszont a fiúk nagyon élvezték a locsolást : egész nap úton voltak Apucival, délben összefutottunk ebédelni Mamánál - majd ment ki-ki a maga útjára. Mi Boróval Nanny McPhee-t néztünk itthon, összebújva a kanapén. A tegnap meg végre csak pihentem. Ma viszont indult a meló - útlevelet igényeltünk a gyerekeknek - legalább ezeren voltak - fordultunk egyet, akkor fogytak már - majd harmadik alkalommal már csak páran voltak - holmi negyedóra alatt el is intéztünk mindent. Közben vettünk legót a locsolós pénzből :-) Majd hazarohantunk ebédelni, utána tánc... És amúgy készülünk ezerrel : ballagásra megyünk, Esztergomba :-) kb. két hét múlva. A gyerekeknek is volt pár vásárolnivaló, de a ruhák rendben vannak, a tegnap pedig Boginak is találtunk cipőt, ami tetszik végre. És egy blúzot is... most már csak magamnak kell kitaláljam, mit vegyek fel, mert valahogy úgy vagyok vele, hogy van ruhám, de nincs hozzá fölsőm és cipőm, vagy van szoknyám és zakóm, de nincs hozzá blúzom... szóval mindenképp kell valami, lássuk mit találok és hogy jönnék ki a legjobban.
Nálunk még egészen a jövő hét végéig szünet van - holnap jön Boró egyik barátnője játszani, majd délután pedig Tata, hogy elvigye őket pár napra, vagyis keddig - mert Tihamér kedden szülinapi buliba megy, majd közös projektet irnak az osztálytársaival, Boró barátnőzik és mozit is terveztünk a jövő hétre, meg lesz táncfellépésük is a városnapokon - amit szintén nagyon várnak már (nem a fellépést, hanem a banzájt :-). Legközelebb majd csak május másodikán mennek suliba, két egész napig, utána mi megyünk el egy hétre. Szóval valahogy igy vagyunk , de én kimondottam élvezem most ezt a nyüzsit - és várom azt a pár napos hétvégi pihenőt is :-)

7 megjegyzés:

 1. Mi sem vettuk elo a husveti dekort....most hogy mondod.😊

  VálaszTörlés
 2. Ilyen hosszú a tavaszi szünetetek? Húha!
  Miért kell útlevél a gyerekeknek hozzánk? A személyi nem elég? NÁlunk mindenki azzal utazik...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez ilyen hosszú szünet, meg benne less a május 1 is :-) személyit nálunk cask 14 eves kortól kapnak a gyerekek, addig útlevél kell... vagy magyar személyi, ha meglesz majd a dupla állampolgárságunk (jelen pillanatban épp folyamatban)

   Törlés
 3. Az milyen jó, hogy be is vállaltad, hogy nem volt hangulatod a húsvéthoz, mert azért előfordul - velem mondjuk nem most - hogy annyira nem jön az ihlet valami ünnephez, de nagyon nehéz ezt elfogadni is, szóval szerintem ügyes vagy :) (ez kicsit olyasmi, mint az ablakpucolás :) )! A hosszú szünetetekre mi is áhítozunk :) ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ablakok a nappaliba nálunk is mosatlanok maradtak... ez van, elengedtem őket. Nekem a mütét és a lábadozás is bekavart, nem volt időm ráhangolódni, cask úgy Húsvét let, minden előzetes figyelmeztetés nélkül :-)

   Törlés
  2. Nekem ehhez van amikor műtét sem kell :) ...

   Törlés